null

Türkçe öğretmenliği Bölümü

Programın Amacı
Türkçe öğretmenliği programının amacı, ilköğretimin ikinci basamağında bulunan (12-15 yaşlarındaki) çocuklara Türkçe’yi doğru kullanabilme, okuduğunu anlama, kendisini sözlü ve yazılı olarak ifade edebilme becerilerini kazandıracak öğretmenleri yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Türkçe öğretmenliği programında Türk dilinin özellikleri, gramer yapısı, Türk dili ile yazılmış edebi eserlerin incelenmesini ile ilgili dersler yanında öğrenme psikolojisi, genel öğretim yöntemleri, Türkçe’nin öğretiminde kullanılacak yöntemler, ölçme ve değerlendirme ve rehberlik gibi meslek dersleri okutulur ve uygulama yaptırılır. Ayrıca program boyunca, eğitim psikolojisi, genel öğretim metotları, özel öğretim metotları, ölçme- değerlendirme ve rehberlik gibi, öğretmenlik meslek bilgisi kazandıran dersler de okutulur.

Gereken Nitelikler
Türkçe öğretmeni olmak isteyenlerin dil ve edebiyata ilgi duyan, sözel yeteneği gelişmiş, düşüncelerini sözlü ve yazılı olarak çok iyi ifade edebilen kimseler olmaları gerekir.

Başkaları ile iyi iletişim kurabilme, iyi bir öğrenme ortamı sağlayabilme, kendini ve çevresindekileri geliştirme çabasında olma da Türkçe öğretmenlerinde aranan özelliklerdir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Türkçe öğretmenliği programını bitirenlere “Türkçe Öğretmeni” unvanı verilir.

Türkçe öğretmeni görev yaptığı okulda öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan öğretim programları çerçevesinde alanı ile ilgili bilgi, beceri ve tutumlar kazandırır. Bunun için uygun öğrenme ortamları hazırlar, öğrencilerinin başarılarını değerlendirir ve başarıyı artırıcı önlemler alır, mesleğindeki gelişmeleri izler ve bunların öğretim programlarına yansıtılmasına çalışır.

Çalışma Alanları
Türkçe öğretmenleri resmi ve özel ilköğretim okullarında ve dershanelerde öğretmen olarak çalışma olanağına sahiptirler.

Türkçe Öğretmenliği Bölümü Olan Üniversiteler ve İlgili Fakülteleri

GAZİ – GAZİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
MARMARA – ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ
İSTANBUL – HASAN ALİ YÜCEL EĞİTİM FAKÜLTESİ
ULUDAĞ – EĞİTİM FAKÜLTESİ
SELÇUK – EĞİTİM FAKÜLTESİ

Etiketler: , ,

Benzer Konular

Özel Arama

Eğer yazıyı beğendiyseniz ya da ekleyecekleriniz varsa, lütfen yorumunuz yazın veya RSS aboneliği ile yeni yazılardan anında haberdar olun.

Yorumlar

eskişehirde türkçe öğretmenliği bölümü varmı varsa puanları nedir.emaille cevap gönderirmisiniz.

türkçe öğretmeni olmam için öss kaç net yqapmam gerekir

türkçe öğtetmeni olabilmem için kac net yapamam gerekir?

ben türkçe öğretmenliğimi uludağ üniversitesinde okumak istiorum,abim de orda oluğu için okumak istiyorum.türkçe öğretmenliği taban puanlarını gösterebilirmisiniz.

yaa neden türkçe ögretmeninin puanı gözükmüooo 510 ne yaa ne demekk böle bi puann mı warr

eskişehirde türkçe öğretmenliği yok diye biliyorum ama var mı? onsekiz mart üni. türkçe öğretmenliği için ygs ve lgs de kaç net yapmak gerekir.

SELAM TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ KOCAELİ ÜN.ULUDAĞ ÜN.TABAN PUANALARI NEDİR??

Yorum Yazın

(gerekli)

(gerekli)